Zamknij

Nagrody dla najlepszych kucharzy w Gdańsku

09:00, 06.11.2018 D.D. Aktualizacja: 12:29, 06.11.2018
Skomentuj Gault&Millau Gault&Millau

Premiera V edycji Żółtego Przewodnika i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się 26 listopada. Tym razem na zaproszenie województwa pomorskiego, Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej i miasta Gdańsk gospodarzem największej kulinarnej gali będzie Gdańsk. W wydarzeniu weźmie udział ponad 700 gości, w tym setki szefów kuchni, których restauracje znajdą się w Żółtym Przewodniku na 2019 rok.

Jak co roku podczas gali zaprezentują najlepszych szefów kuchni w Polsce. Nagrody zostaną przyznane w 5 kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku. Najcenniejszy dyplom z tytułem Szefa Roku, do tej pory został wręczony Andrei Camastrze, Wojciechowi Modestowi Amaro, Pawłowi Oszczykowi i Witkowi Iwańskiemu.

26 listopada to data oficjalnej premiery Żółtego Przewodnika 2019, który tworzy kulinarną mapę Polski. Jest on ogólnopolskim, rzetelnym źródłem informacji o tym, gdzie warto zjeść, smakowicie spędzić czas, a także gdzie kupić regionalne produkty, przetestowane i polecane przez grono inspektorów Żółtego Przewodnika.

Każdego roku ponad 20 wykwalifikowanych, anonimowych inspektorów dokładnie ocenia około tysiąca restauracji. Do przewodnika trafiają wszystkie te, które pozytywnie przejdą skrupulatną weryfikację - to miejsca naprawdę godne uwagi. W tym roku inspektorzy wybrali aż 650 restauracji. Nie będzie brakowało także niespodzianek.
 

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%