Kilkanaście food trucków z daniami kuchni z różnych stron świata pojawiło się pobliżu Aquaparku w Redzie. Premierową edycję Festiwalu Smaków Food Trucków odwiedziły tłumy miłośników ulicznego jedzenia.
Ideą festiwalu jest promowanie różnorodnego, wykonanego z ogromną pasją i zgodnie z ideą „slow food” jedzenia z food trucków. W Redzie pojawiło się kilkanaście food trucków z daniami kuchni z różnych stron świata.
Uczestnicy festiwalu mogli skosztować dobrze znane burgery i zapiekanki, w Redzie pojawiły się także specjały kuchni węgierskiej, azjatyckiej, hiszpańskiej, indyjskiej czy amerykańskiej. Wielu uczestników festiwlau odważnie próbowało specjałów dosyć egzotycznych kuchni - dużum powodzeniem cieszyły się azjatyckie pierożki dim sum, hiszpańskie churros czy też kubańskie kanapki.
W trakcie dwudniowej imprezy (festiwal zakończy się w niedzielę 22 października, o godzinie 20) głosowano taże na najsmaczniejszego food trucka festiwalu.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz