Zamknij

Ulubione sałatki gwiazd

15:11, 19.12.2018 ?.W Aktualizacja: 16:02, 19.12.2018
Skomentuj

Smaczne, lekkie, kolorowe, znakomicie sprawdzające się jako szybki, jedzony poza domem lunch, a osobom szczególnie dbającym o linię pomagające uniknąć kulinarnej nudy i monotonii. Walory sałatek są powszechnie znane i trudno dziwić się temu, że stanowią one jedne z najchętniej jadanych przez gwiazdy kina i muzyki dań. Kto preferuje sałatkę z tuńczykiem i awokado? Kto najchętniej sięga po kompozycję z jarmużem, burakami i słodkimi ziemniakami? Oto ulubione sałatki postaci z pierwszych stron gazet.

Jennifer Aniston, niezapomniana Rachel z serialu „Przyjaciele”, znana również z takich hitów jak „Mąż idealny” czy „Szefowie wrogowie”, uwielbia sałatkę złożoną z kaszy bulgur, ogórków, pistacji, sera feta, czerwonej cebuli, fasoli garbanzo (czyli po prostu ciecierzycy), mięty i pietruszki.

Julia Roberts, której talentem aktorskim i urodą świat zachwyca się nieprzerwanie od 1990 roku, czyli od premiery jednej z najlepszych komedii romantycznych wszechczasów, filmu „Pretty Woman”, jako swoja ulubioną sałakę podaje kompozycję z brukselki, pistacji, jajka w koszulce, słynnego hiszpańskiego sera manchego i pancetty, czyli włoskiego dojrzewającego boczku.

Gisele Bündchen, prawdopodobnie najbogatsza modelka na świecie, znana z kampanii reklamowych takich gigantów branży jak Dior, Dolce&Gabbana, Versace, Ralph Lauren Givenchy czy Valentino, wybiera sałakę z jarmużu, pomidorów cherry, buraków, słodkich ziemniaków, brokułów, komosy ryżowej, rzeżuchy i awokado.

Miranda Kerr, nieznacznie tylko ustąpująca sławą Gisele, urodzona w Australii reprezentantka świata mody, pozująca m.in. dla takich magazynów jak Elle, Vogue czy Harpers Bazaar, regularnie stawia na sałatkę z grillowanego dzikiego łososia, szpinaku, kopru włoskiego, pomidorów, marchewki i zielonym oliwek.

Selena Gomez, młoda gwiazda muzyki pop, a także aktorka i producentka filmowa, zdobywczyni wielu nagród, której albumy dotarły do pierwszej dziesiątki notowań muzycznych w kilku krajach, chętnie czerpie energię z sałatki określanej przez trenerów personalnych jako „sałatka mocy”: tuńczyk, awokado, fasola i dużo zielonych warzyw.

Beyonce, niekwestionowana królowa muzyki R&B, jedna z najczęściej honorowanych artystek w historii Grammy, regularnie pojawiająca się na listach najbardziej wpływowych ludzi na świecie, przez długi czas nie wyobrażała sobie życia bez sałatki z jarmużu, ogórka, wodorostów nori, bazyliowego pesto i tostów z migdałami.

Warto pamiętać, że smakowy i wizualny urok sałatek to w dużej mierze zasługa wykorzystywania do ich przygotowywania wyłącznie bardzo świeżych produktów. W domowych warunkach nie zawsze jest to osiągalne, ciężko jest bowiem nabyć dokładnie taką ilość składników, jaka potrzebna jest do zrealizowania danego przepisu; niewykorzystane produkty trafiają do lodówki, a kiedy po kilku dniach próbujemy powtórzyć nasze kulinarne dokonania, afekt często nie okazuje się już tak kuszący.

Dla osób, które planują oprzeć swoją dietę na smacznych i świeżych sałatkach, dobrym rozwiązaniem może okazać się zamawianie gotowych zestawów do domu lub biura z jednej z wyspecjalizowanych w ich serowaniu sieci restauracji.

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%