Zamknij

Jakie jedzenie przedłuży nam życie?

11:37, 21.08.2019 artykuł sponsorowany Aktualizacja: 11:38, 21.08.2019

Ciągle niewiele osób zdaje sobie sprawę, że istnieją produkty spożywcze, które mogą skutecznie spowolnić oznaki starzenia. Mówi się także, że ich regularne spożywanie ma pozytywny wpływ na nasze zdrowie, a co się z tym wiąże, może też je przedłużyć. Dlatego zwróć uwagę na to, jakie jedzenie ma moc długowieczności.

Jakie produkty warto jeść, by dłużej żyć?

Przede wszystkim pamiętaj o tym, jak ważne jest spożywanie naturalnych składników, im mniej są przetworzone, tym lepiej dla twojego zdrowia. Dlatego, jeżeli tylko masz wybór, to już wiesz, jakie produkty są pożywniejsze. Zwróć również uwagę na to, że przygotowywanie takich posiłków jest naprawdę czasochłonne, więc warto wtedy skorzystać z pomocy specjalistów, którzy zrobią je za nas. W takim przypadku najlepiej zdecydować się na dietę pudełkową, a godna polecenia jest fitapetit.com.pl.

Sprawdź teraz, jakie produkty mogą przedłużyć Ci życie.

Jagody

Obecnie często jagody są traktowane z pobłażliwością i zamiast nich wolimy wybierać bardziej egzotyczne owoce. Jednak to właśnie jagody mają moc łagodzenia objawów starzenia się, a wszystko to zawdzięczają sporej dawce przeciwutleniaczy, które mają w swoim składzie. Ponadto regularnie spożywanie tych owoców ma zbawienny wpływ na wzrok, ponieważ zapobiegają m.in. zaćmie. Warto też zwrócić uwagę na to, że jagody zmniejszają ryzyko zachorowania na raka.

Ryby

Nie bez powodu Japończycy, Skandynawowie i mieszkańcy basenu Morza Śródziemnego cieszą się dobrym i długim życiem. W ich przypadku codzienna dieta często jest oparta na rybach, które są bogate w kwasy omega-3. Dzięki temu wspierają pracę serca, a także obniżają pozom cholesterolu. Poza tym przeciwdziałają zachorowaniu na raka, depresję i Alzheimera.

Orzechy

Wydaje się, że takie drobne produkty, jakimi są orzechy, nie mogą mieć aż takiego dużego wpływu na funkcjonowanie naszego organizmu. Jednak jest zupełnie odwrotnie, a wszystko to zawdzięczają sporej dawce nienasyconych kwasów tłuszczowych, dzięki którym niwelują ryzyko wystąpienia chorób serca i cukrzycy. Poza tym świetnie nadają się na przekąskę, więc możemy je w każdej chwili zjeść, a przy tym robimy wiele dobrego dla siebie samych.

Jogurt naturalny

Kolejny często niedoceniany produkt spożywczy, który możemy z łatwością wykorzystać w trakcie przygotowywania codziennych posiłków. Ważne jest tylko to, żebyśmy wybierali dobrej jakości jogurt naturalny, ponieważ tylko wtedy możemy mieć pewność, że skutecznie zwalczy infekcje wirusowe i bakteryjne.

Kapusta

Ostatnimi laty coraz rzadziej wracamy do tradycyjnej kuchni polskiej. Jednak produkty kiszone, a szczególnie kapusta i ogórki mają silne działanie antynowotworowe, antybakteryjne i grzybobójcze, dlatego często są nazywane naturalnym antybiotykiem. W przypadku kapusty warto też wspomnieć o jej składzie, ponieważ jest bogatym źródłem witaminy B9. Dzięki niemu nie tylko dbamy o rozwój czerwonych krwinek, ale również wpływa pozytywnie na układ pokarmowy i dostarcza nam witaminy C.

(artykuł sponsorowany)
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
0%