Pyszne ryby, pieczone kaczki czy indyki, pasztety i mazurki – to wyłącznie część z dań, które znajdziemy w świątecznych ofertach lokali, oferujących catering. Potrawy wielkanocne na zamówienie stanowią prostą i pyszną receptę na święta bez stresu.
Rynek cateringu świątecznego rok do roku rośnie w tempie od 10 do 15 proc. To dowód na to, że jesteśmy coraz zamożniejsi i chętniej wykorzystujemy wolny czas na odpoczynek w gronie najbliższych, bez gorączkowej krzątaniny w kuchni.
Co najchętniej zamawiamy z gotowych produktów? Największą popularnością cały czas cieszą się tradycyjne dania, które coraz chętniej wybieramy w nowoczesnej, dietetycznej odsłonie. Częściej zwracamy też uwagę na to, czy składniki, z których tworzone są potrawy, pochodzą z ekologicznych upraw.
Jest w czym wybierać, bo można korzystać nie tylko z ofert firm, specjalizujących się w dostarczaniu dań na zamówienie, ale i licznych restauracji. Ze złożeniem zamówienia nie warto jednak czekać na ostatnią chwilę, bo można obejść się smakiem.
Anna Walk
Marek Soczewka,
zastępca szefa kuchni
Sheraton Sopot Hotel
-Zaletą każdej oferty cateringowej jest przede wszystkim zaoszczędzony czas. Dziś jest on na wagę złota. Lepiej spędzić go na rodzinnym wypoczynku. Świąteczne dania na wynos w Restauracji Polskie Smaki są przygotowywane jak w domu. Mięsa marynujemy i wędzimy we własnej wędzarni, podobnie ulubioną białą kiełbasę, barszcz przyrządzony jest na naturalnym zakwasie w naszej kuchni. Mamy sprawdzonych dostawców, którzy zapewniają nam produkty najwyższej jakości. Warto zaufać profesjonalnym kucharzom i mieć gwarancję zadowolenia z jakości dań.
Joanna Krupicka
współwłaścicielka Vegan Bistro & Cafe „Avocado”
- Od dziesięciu lat zajmujemy się wyłącznie cateringiem wegańskim, całkowicie roślinnym. Nasza oferta z roku na rok cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Okres przedświąteczny to czas, w którym trafia do nas najwięcej zamówień. Jeżeli chodzi o Wielkanoc, to przygotowujemy specjalną ofertę świątecznych wypieków. Nasze pozostałe dania nie będą mocno odbiegały od tego, co oferujemy na co dzień, bo nie chcemy na siłę przygotowywać czegoś, co przypomina mięso, gdyż wychodzimy z założenia, że różnorodność kuchni, którą mamy w ofercie, jest wystarczająco bogata.
Paulina Marwińska,
marketing&pr manager Hotelu Haffner
- Dla tych, którzy spędzają Wielkanoc w domu, mamy ofertę w postaci świątecznych wynosów. Z naszych obserwacji wynika, że co roku zamówienia składają Ci sami klienci. To już stało się swoistego rodzaju tradycją. Do domowego zacisza zamówić można m.in. łososia pod cytrynową galaretą, łososia marynowanego w białym winie i zielonym pierzu, dorsza po grecku, pasztet z dzika czy nawet orzechowego mazurka. W naszej świątecznej ofercie z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie.
Zenon Szymański
właściciel ZEN – jedz zdrowo
-Oferujemy produkty regionalne, które wytwarzane są jedynie z naturalnych składników, bez użycia konserwantów. Z roku na rok nasza oferta cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Coraz więcej osób chce jeść nie tylko smacznie, ale i zdrowo. W Wielkanoc Polacy nadal stawiają jednak na tradycję. W związku z tym z naszej oferty wybierają najczęściej wędliny naszej produkcji między innymi biała kiełbasę, ćwikłę z chrzanem, czy też ryby w galarecie.
0 0
Katering? -robiony w piwnicy rękami bezrobotnych ! Dziwne się staje że restauracje nie są zainteresowane kateringiem ale tylko osoby "fizyczne" zakładające działalność . Sanepid powinien mieć co robić ale woli po dawnemu "popijać kawę" w swoich biurach. Podobnie instytucje jak PIP. Dziękuję za takie "ładne" jedzenie.