Dziś firma zatrudnia 90 pracowników. Posiada 16 punktów sprzedaży, od Gdańska po Ustkę. Dostarcza swoje wyroby również indywidualnym klientom, współpracuje m.in. z Sieć34. Do kontynuacji tradycji rodzinnej Wenta szykuje się młode, czwarte pokolenie. Córka Brunona, Kornelia ukończyła prawo w Wyższej Szkole Prawa i Dyplomacji i od roku 2011 przy boku ojca uczestniczy w życiu firmy i uczy się zawodu. 12 czerwca 2013 roku Kornelia zdobyła tytuł Mistrza Cukiernictwa. 13 kwietnia 2015 roku otrzymała także tytuł Mistrza Piekarnictwa. Asortyment firmy to ponad 600 pozycji urozmaiconych wyrobów, wprowadzanych rotacyjnie w zależności od okresu roku bądź świąt. Firma produkuje pieczywo, wyroby ciastkarskie i lody według własnych receptur. Właściciele nie tylko tworzą nowe receptury, lecz także korzystają ze starych, sprawdzonych przepisów, unikając używania polepszaczy i innych substancji nadających produktom wielkość a niszczących smak i wartości odżywcze.
|
Dziś firma zatrudnia 90 pracowników. Posiada 16 punktów sprzedaży, od Gdańska po Ustkę. Dostarcza swoje wyroby również indywidualnym klientom, współpracuje m.in. z Sieć34. W trosce o zadowolenie klientów i dobre imię firmy, Brunon i Marek Wenta wraz z żonami wciąż ulepszają jakość produktów, komfort pracy i estetykę wyposażeń sklepów. |
Dojazd do firmy Cukiernia E. W. Wenta Elżbieta Wenta